De wereld van Geronimo Stilton
De leeschallenge

De leeschallenge

Hoe werkt het?

Geronimo geeft een knipoog

Registreer je klas

en krijg toegang tot jouw persoonlijke klaspagina

Je schrijft als leraar de klas in voor de leeschallenge. Je kunt dus in dezelfde school deelnemen met verschillende klassen. Zodra je je registreert voor de challenge, krijg je toegang tot jouw persoonlijke klaspagina. Hier hou je bij welke boeken jouw leerlingen gelezen hebben vanaf 21 september 2022 en raadpleeg je het klassement.

Klas registreren
Geronimo zwaait

Ontvang het boekenpakket

De eerste 2500 klassen die zich inschrijven voor 21 oktober, ontvangen een boekenpakket met 5 boeken.

Intussen nemen er meer dan 2500 klassen deel en zijn alle boekenpakketten verdeeld. Je kan wel nog steeds deelnemen aan de leeschallenge.

Een stapel boeken

Start met de leeschallenge

en ga direct aan de slag

Zodra je je ingeschreven hebt voor de leeschallenge, kun je aan de slag. Vertel in de klas over de challenge en bespreek met jouw leerlingen hoe jullie het aanpakken. Lees hier onze tips voor een succesvolle leeschallenge. In de meeste openbare bibliotheken vind je een ruime collectie van Stiltonboeken.

Geronimo met zijn armen in de lucht

Hou bij welke boeken jullie gelezen hebben

via het ‘Mijn klas-dashboard’

Via mijn klas hou je bij welke boeken jouw leerlingen gelezen hebben. Via de zoekbalk kun je de titel van een boek opzoeken. Om te registreren druk je op doe +1 en noteer je de naam van jouw leerling. Zo krijg je per boek een overzicht van de leerlingen die het boek gelezen hebben.

TIP: Het is een goed idee om samen met jouw leerlingen de boeken te registreren. Doe dit op vaste momenten en laat hen kort iets vertellen over het boek dat ze gelezen hebben.

TIP: Vind je jouw boek niet terug in de lijst? Geef dan “een ander boek van Geronimo en Thea Stilton” in in de zoekbalk en noteer daar de naam van de leerling.

Aan de slag met digitale lespakketten

Tijdens het schooljaar ontvang je via mail twee digitale lespakketten. Je kiest zelf wanneer je de lespakketten gebruikt.

TIP: Zet de challenge extra in de kijker tijdens de kinderboekenweek, de voorleesweek, de Nationale Voorleesdagen of de jeugdboekenmaand.

Geronimo feest

Verrassingsbezoek en Stilton-boekenkast

Na 15 mei 2023 kom je te weten of jouw klas een verrassingsbezoek van Geronimo Stilton wint. Om in aanmerking te komen moet je met jouw klas minstens 50 boeken gelezen hebben.

Op 15 juni 2023 maken we de definitieve eindstand bekend. De vijf klassen die op die dag vooraan staan in het Vlaamse klassement of in het Nederlandse klassement, ontvangen de Stilton-boekenkast.

Naar de prijzenkast